30.08.2022

Міжнародна виставка керамічної плитки Cersaie 2021

38-я Cersaie, Міжнародна виставка керамічної плитки і меблів для ванних кімнат, що проходила в Болоньї з 27 вересня по 1 жовтня, повністю виправдала очікування компаній-експонентів, які вирішили інвестувати в виставку як на можливість зустріти своїх клієнтів лицем до лиця і особисто представити свої останні новинки продукції.

Незважаючи на постійні труднощі, викликані пандемією на міжнародних ринках, особливо з точки зору міжконтинентальних подорожей, Cersaie відвідало в цілому 62 943 відвідувача за п'ять днів виставки, в тому числі 24 019 міжнародних відвідувачів (38% від загального числа) з 28 країн, а кількість відвідувачів з Італії склало 38 924 особи. Були присутні в цілому 464 журналіста, в тому числі 150 з-за меж Італії. Загальна відвідуваність склала 56% від загального показника 2019 року.

В цілому 623 компанії були представлені на загальній виставковій площі 150 000 квадратних метрів в п'ятнадцяти повністю зайнятих залах Болонського виставкового центру, в тому числі 361 компанія з сектора керамічної плитки, 87 з сектора меблів для ванних кімнат і 175 з сектора установки, сировини, нові поверхні і сфери послуг.

Представлені колекції: вони стали спокійніші, делікатніші за кольором і малюнком, акцент змістився на рослинні принти, природні фактури і «нову тактильність». Серед таких виробників La Fabbrica, Elios CeramicaFondovalle, FAP CeramicheABK. Крім того, в цей раз серед кераміки явно лідирував великий «архітектурний» формат.

Великоформатний керамограніт - явний тренд в світі промислової кераміки. Матеріал стає все тоншим, легшим і більшим, віртуозно імітує камінь всіх відтінків не тільки кольором і малюнком, але все частіше і фактурою. Кольоровий камінь - агат, малахіт, аквамарин і кварц межують з чорним і білим «мармуром», а ще стали популярні більш стримані за кольорами, але при цьому тактильні матеріали - базальт або сланець. Нові пропозиції таких колекцій пропонують PorcelanosaIris CeramicaProvenzaCotto d'EsteAzulejos BenadresaPanaria та ін.

Несподівано нове життя знаходить теракотова плитка. Багато варіацій на тему тераццо, який в керамограніті виглядає нітрохи не гірше, ніж в оригінальному бетонному виконанні. Популярна плитка під метал - з подряпинами, розводами окису, кортенова сталь. Таких тенденцій у своїх колекціях дотримуються FioraneseMonocibecSant'AgostinoVives, Argenta. Сьогодні такі поверхні використовують не тільки для підлоги, але також для стін і стільниць.

У наступному році Cersaie відбудеться в Болоньї з 26 по 30 вересня 2022 року.