Змішувач для кухні
Змішувач для кухні
Змішувач для кухні є невід'ємним атрибутом сантехніки. Конструкція приладу проста, але варіантів виконання безліч. Щоб правильно підібрати змішувач, який буде максимально практичним при користуванні, потрібно ознайомитись із різновидами кранів для кухні.
Як вибрати змішувач для кухні?
Сучасні крани на кухню відрізняються:
- типом виливу;
- механізмами змішування;
- місцем розташування;
- матеріалами виготовлення.
Місце монтажу
Різновиди виливів
- високі – найзручніший варіант, що дозволяє мити та наповнювати водою посуд різних розмірів;
- короткі – не підходять для кухні, на якій інтенсивно працюють, помити об'ємний посуд складно;
- довгі – виглядають презентабельно, але практичність значно поступається високим, актуальні лише для дуже глибоких мийок, підставляти посуд під потік води незручно.
Неповоротні кухонні апарати поступаються у функціональності, вони жорстко фіксуються на раковині, виключаючи зміну положення.
Змішувачі на мийку зі шлангом (висувним виливом) більше підходять для професійних кухонь у ресторанах та подібних закладах. Вони оснащені розпилювачем, який закріплений на виливі та одночасно утримує вбудований у нього шланг. Така конструкція, з душем, дозволяє помити ємності будь-яких габаритів.
Методи змішування потоків води
- термостатичний – здатний підтримувати налаштовану для води температуру, не дуже популярний через необхідність моментальної зміни температур для обробки продуктів та миття рук під час готування;
- кран-буксовий – регулювання потоку та температури води проводиться двовентильними кранами, налаштовувати щоразу необхідно заново із залученням обох рук, що не зручно, стійкі до забруднення, а ремонт може полягати лише у зміні ущільнювача;
- картриджний – встановлюється в сучасних змішувачах одноважелів, при повороті важеля картридж змінювати своє положення, регулюючи температуру і швидкість потоку води, зручний у користуванні.
Матеріали виготовлення
- алюмінієвих сплавів – залежно від співвідношення металів, що використовуються, мають різну стійкість до корозії, покриті захисним напиленням, наповнюють цінові сегменти від найдешевших до дорогих;
- латуні – характеризуються, як найнадійніші та довговічніші, стійкі до різного впливу ззовні, корозії, вартість від середньої до високої, для надання естетичного вигляду покриваються різним напиленням;
- нержавійки – корпус пристроїв не піддається окисленню за рахунок нікельованого або хромованого покриття, ціни кранів з нержавіючої сталі вище інших варіантів.
Де придбати змішувач для кухні
- від українських та закордонних товарних марок;
- з сертифікатами якості та гарантією на кожен товар;
- із врізним типом кріплення, гайковим або на шпильку;
- Гнучкий або жорсткий.
Скільки коштує змішувач для кухні
- недорогі – коштують від 200 до 1000 грн.;
- середні – від 1000 до 1500 грн.
- преміум класу – від 2000 грн.
Види змішувачів для кухні
- Одновентильні. Мають елегантний вигляд, мають термостат. Деякі моделі оснащені висувним виливом, що спрощує миття посуду. Підходять для кухні в стилі футуризм, мінімалізм або хай-тек.
- Двовентильні. Ці кухонні змішувачі відрізняються надійністю. Найбільше пошкодження, з яким може зіткнутися користувач - протікання води. Належать моделі до класичних. На корпусі є два крани-букси, повертаючи які можна регулювати тиск і температуру води.
- Одноважільні. Кран на кухню з одним важелем простий у користуванні, тому дуже популярний. Вибираючи одноважільну модель краще купити з підключенням до гідрофільтру
- Джойстики. Це апарати нового покоління, що відрізняються плавним перемикачем, частіше хромовані.
- Сенсорні. Інноваційний варіант змішувача на кухні. Для включення води достатньо піднести руки або предмети до датчиків руху, вбудованих в електрокрани.
Кожен із видів актуальний в інтер'єрах сучасних кухонь, головне - підібрати змішувач на кухню, орієнтуючись на стиль інших елементів кухонного приміщення.